Боряна Калейн: Няма как да не успея, след като работя много

Боряна Калейн: Няма как да не успея, след като работя много

Когато работиш много в залата, няма как да не успееш и на килима по време на състезание! Думите са на Боряна Калейн, която се завърна у нас с титлите на топка, лента и отборно, сребърен медал в многобоя и бронз на обръч от Eвропейското първенство в Израел.

"Понякога, когато хората имат големи очаквания, това започва да те мачка, започваш да си мислиш, че на всяка цена трябва да успееш, независимо от всичко. Това мен не ме мачка, а напротив. Аз знам, че наистина имам шансове и възможности да успея. Знам, че няма как да не успея, след като работя много. Това е първо една моя мечта, която следвам, а след нея са очакванията на хората", каза Калейн в предаването "Тази сутрин" на bTV.

Тя не спести и критики към представянето си в Тел Авив, като обясни как след грешка успяваш да довършиш съчетанието си на килима.

"Не успях да се представя по най-добрия начин в многобоя. Това беше един от най-важните дни. Тогава завърших втора заради допуснати грешки на два от уредите. Две грешки, които бяха доста нелепи. Буквално ми паднаха от ръцете уредите. Но мисля, че това е знак, че имам още върху какво да работя в залата, за да успея. Понякога грешката се случва, ако си отпуснал концентрацията. След това се стряскаш и се стягаш. Допускайки първата грешка осъзнах, че шансовете ми да се боря за златен медал намаляват. Не знаех обаче и моята конкуренция какво ще направи и това е един стимул да продължиш по-мобилизирано и съсредоточено", категорична е гимнастичката.

В момента Боряна си почива, но тежките тренировки започват съвсем скоро, тъй като в средата на септември София е домакин на Световното първенство по художествена гимнастика. На шампионата ще бъдат раздадени и квоти за Олимпийските игри в Париж, а Калейн има още по-голям стимул заради облог с главния мениджър на националния тим индивидуално Бранимира Маркова.

"Тази седмица ще съм почивка до края. След две седмици имам състезание и няма как по-дълго да почивам. Гледам да не се натоварвам, защото нашето натоварване е свързано с много продължителни тренировки по много часове на ден. Опитвам се максимално да си почина физически. Подготовката за световното започва в понеделник. Ще имаме 2 месеца и половина до самото първенство - достатъчно време да навлезем в добра форма. Първите 3 гимнастички на световното тази година ще спечелят и квоти за Олимпийските игри в Париж. Това е моята основна цел! Един шампион се гради в залата с всичките трудности, с тежките тренировки и с многото работа. Ако си свърша добре работата в залата, няма да има какво да ми попречи на състезание", заяви Калейн.

снимки: Анна Недкова, БФХГ

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти