Киелини разкри защо отива в американското първенство

Киелини разкри защо отива в американското първенство

Досегашният капитан на Ювентус Джорджо Киелини призна, че иска да завърши кариерата си в чужбина, за да натрупа опит, който ще му е нужен за следващата му работа. Както е известно, 37-годишният играч ще подпише с американския ФК Лос Анджелис.

Новият клуб на Киелини обяви привличането му
Новият клуб на Киелини обяви привличането му

"Най-трудното нещо е да изпразня стаята на хотела на клуба, където живях в последните четири години. В стаята имаше всичко - от медала на Европейското първенство до специални фланелки и договори", каза защитникът пред радио "Анке’ио спорт". "Сега имам нужда от опит в чужбина, за да затворя футболната ми кариера. Затова искам да отида в първенство, което израства в момента, за да расте след това и моята кариера", каза още Киелини.

Киелини изпразни шкафчето си в Ювентус
Киелини изпразни шкафчето си в Ювентус

"Готов съм за други роли около терена, психически съм готов да стана треньор. Искам да опозная всичко, което става извън терена, в офисите, но ми трябва търпение и воля за саможертва. След няколко години се надявам да науча всичко за трудностите. Американското приключение е свързано с бъдещето ми", обясни Киелини. “Федерико Гати? Той ми направи много добро впечатление в дните преди мача с Аржентина. Страхотно момче е, има технически и физически качества. Трябва да работи, но има всичко, за да успее с Ювентус и националния отбор", смята футболистът. "Мисля, че Интер ще е пред всички следващия сезон. Въпреки че сега загуби титлата, е над другите отбори, но ще видим през август-септември", завърши ветеранът.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички