Клоп разкри кога е разбрал какъв играч ще стане Мо Салах

Клоп разкри кога е разбрал какъв играч ще стане Мо Салах

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира поредната награда на Мохамед Салах. Вчера египтянинът, който има 156 гола в 254 мача за мърсисайдци, беше избран за "Играч на сезона" във Премиър лийг от Асоциацията на професионалните футболисти. Германецът смята, че това е напълно заслужено признание, което е изключително ценно, защото идва след гласуване от колегите на Салах във Висшата лига. 

„Това, което наистина харесвам в тази награда, е, че за нея гласуват играчите. Когато гласуват фенове, собствените ти привърженици казват „tи си най-великият“, а останалите питат „как може да спечели той?“. В случая с Мо числата говорят. Когато вкараш най-много голове и направиш най-много асистенции, си заслужен победител.

Когато проучвахме Мо, гледайки много клипове с неговите изяви, видях, че той може да подобри играта си. Да кажем, че тогава той не беше такъв звяр в завършването на атаките, какъвто виждаме сега. Бях развълнуван от шанса да работим заедно. Да, говорихме и заговорът премина добре, но е ясно, че на всички ни трябва повече време, за да опознаем един човек. Когато го опознах като човек, разбрах, че той ще стане изключителен играч, защото е изпълнен с желание и никога няма да спре да се развива и да работи. Знам, че го казваме честo, но той наистина е първият (може би понякога Мили само го изпреварва), който идва на тренировка, и е последният, който си тръгва. Ако му кажеш „Мо, излизай вече, благодаря ти“, той ще ти отвърне „добре съм, добре съм, дайте ми още 10 топки“.

Затова той заслужава напълно този прекрасен трофей, който печели за втори път. Заслужено, Мо!“.

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти