Христо Златанов представи Робертланди Симон като ново попълнение на Пиаченца

Христо Златанов представи Робертланди Симон като ново попълнение на Пиаченца

Изпълнителният директор на италианския Газ Сейлс Блуенерджи (Пиаченца) Христо Златанов представи кубинеца Робертланди Симон като ново попълнение на клуба за новия сезон.

33-годишният Симон стана шампион на Италия през последните 3 сезона с Кучине Лубе (Чивитанова), за който игра през последните 4 години, и показа блестяща игра.

Високият 208 сантиметра централен блокировач, който може да играе и на поста диагонал на разпределителя, сключи 3-годишен договор с президента на Пиаченца Елизабета Курти.

Робертланди Симон се завръща в тима на Пиаченца, за който игра 2012 до 2014 година.

Рикардо Лукарели: Ще играя в Пиаченца заедно с Робертланди Симон
Рикардо Лукарели: Ще играя в Пиаченца заедно с Робертланди Симон

„Много съм щастлив да се върна да играя в града, който познавам добре и който ме посрещна много добре, когато пристигнах в Италия. Пристигам в амбициозна компания като мен, тук имам много приятели, ще се забавляваме и нямам търпение да започна работа”, заяви Робертланди Симон.

Кубинецът напусна Пиаченца през 2014 година, но обеща, че ще се върне да играе отново тук. И обещанието, което даде, го изпълни. И мечтата, която всички фенове на червено-белите са имали, се превърна в реалност.

„Голямо удовлетворение за всички нас и подарък за нашите фенове и за цяла Пиаченца. Робертланди Симон е шампион и сме сигурни, че идването му може да даде на отбора допълнителна сила, това е гаранция не само за страхотни мачове, но и за страхотни умения на характера, имахме точната воля да имаме елементи, които търсят ДНК на победата. Естествено е, че очакваме отговор на подкрепа, присъствие, особено насърчение за този отбор, вълнува ме да си го представя и ще бъде забавно да го видя да играе, дори на тренировка, с този шампион на терена”, заяви президентът на тима Валерия Курти.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти