Василев заяви, че не комуникира с Бербатов и че държавата е получила дължимото за "Армията"

Спортният министър Радостин Василев говори по актуални теми от българския спорт. Юристът заяви, че случайно е заварил Димитър Бербатов в ложата на стадион "Васил Левски" на финала за Sesame Купа на България. Василев добави, че не комуникира с бившия голмайстор на Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Министър каза още, че БФС има нужда от цялостна реформа. Василев говори за стадион "Българска армия".

"Бях поканен на футболния финал и заварих г-н Бербатов в ложата - нито съм организатор, нито знам кой е канен, можеше и г-н Борислав Михайлов да бъде в ложата, но той избягва да ходи на футболни мачове по обективни причини. Никой не трябва да се страхува, никакви намеци не правя, уважавам всички и не мога да прескоча непреодолимите различия с някои хора. Нямам приятелство с г-н Бербатов, не съм го познавал, докато не станах министър. Който твърди обратното, значи не знае истината. Не комуникирам с него, видял съм се на един мач с него и това е. Не съм лобирал и никога няма да лобирам някой да спечели конгрес на БФС, било то и Бербатов. 

Спортният министър гледа финала до Бербатов
Спортният министър гледа финала до Бербатов

Единствено съм изказвал мнение за сегашния президент, за него. То го обижда, пишат писма от БФС до Министерски съвет, че са обидени от моето отношение, но аз съм искрен - моето отношение към това управление е такова, не може да се промени, но не бих се намесвал никога в избора на президент, не бих подкрепил никого и няма приятелски или вражески отношения с никого. Всякаква променя трябва в БФС, цялостна реформа - техните резултати са видими за цялото общество. 

БФС внесе необходимите документи в Министерството на младежта и спорта и спаси лиценза си
БФС внесе необходимите документи в Министерството на младежта и спорта и спаси лиценза си

Лицензът на БФС ли? Бях поставил срок, те са депозирали необходимите документи, тепърва ги анализираме. Ако някоя федерация не отговаря на изисквания на лицензиране, не само БФС, няма да има компромис и лицензът ще бъде отнет. Не отнемам лицензи на федерации, за разлика от бивши министри, по политическа или приятелска линия, а само с аргументи, предвидени в закона. Не изпитвам неудобство да казвам истината. Считам, че някои заслужили български спортисти, спекулират със своите спортни успехи и ги ползват за лично облагодетелстване, това няма как да го позволя.

Борисов: Гриша Ганчев е видял само добро от нас
Борисов: Гриша Ганчев е видял само добро от нас

Не знам, че има спор между фенове и еколози за стадиона на ЦСКА. Няма казус със стадиона на ЦСКА. Държавата е предоставила една правна възможност, след като е получила дължимото от наемателя, той има реална възможност да я реализира. Футболният клуб е поставен под абсолютно справедлив процес, който трябва да протече с проектиране, бизнес план, гаранции за изпълнение - надявам се дълбоко да се справи. Не нарушаваме екологичното равновесие в Борисовата градина, няма да излизаме извън строителството на "чашката", няма да се излиза. Надявам се да се справят - това е в интерес и на държавата, и на клуба. Трябва да говорите с феновете, с еколозите и с ръководството за поведе подробности. Нямам никакви пристрация и най-добре го виждат това от ЦСКА.

Човек на Бербатов се възмути от "гората" на "Армията"
Човек на Бербатов се възмути от "гората" на "Армията"

"Националният стадион? Надявам се да имаме нов такъв, защото този е амортизиран по всякакъв начин - морално, строителното му функциониране е застрашено. Искам обаче да кажа, че един национален стадион струва стотици милиони левове, планира се детайлно и не е обект на емоция, а е обективна необходимост. Трябва да имаме такъв стадион. Сегашният ни поставя на последно място дори на Балканите. Два братски народа излизат на 2 юни да играят мач", заяви Радостин Василев пред БНТ.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти