Мъжкото спускане в Гармиш-Партенкирхен се завръща в календара на СК

Мъжкото спускане в Гармиш-Партенкирхен се завръща в календара на СК

Мъжкото спускане в германския зимен център Гармиш-Партенкирхен ще се завърне в календара, след като Международната федерация по ски (ФИГ) обяви календара за новия сезон, съобщава ДПА. Надпреварата по прочутата писта Кандахар, която беше извадена от програмата миналия сезон заради Зимните олимпийски игри в Пекин, ще бъде на 28 януари. Днес по-късно ще се проведе и гигантски слалом ден, а на 4 януари в германския курорт е предвиден и нощен слалом. 

Имаше спекулации, че спускането отново ще остане извън календара за 2023 година, тъй като президентът на ФИС Йохан Елиаш, който беше преизбран на поста днес, иска да има стартове и в Азия. През следващия сезон обаче в Германия няма да има състезания за жени. 

След традиционното откриване на сезона в австрийския Зьолден в края на октомври, четири състезания по спускане ще се проведат на Матерхорн за първи път от края на октомври до началото на ноември - по две за мъже и жени. 

Стартове ще се състоят и на трасе, преминаващо от Цермат в Швейцария до Червиния в Италия. Акцентът на сезона е Световното първенство във френския Куршевел/Мерибел в средата на февруари. След това мъжете пътуват до Палисейдс Тахо, Калифорния, докато жените продължават в Кран Монтана в Швейцария. Общо четири уикенда в САЩ са част от календара на Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти