Крилото на Вашингтон Том Уилсън ще бъде извън леда между 6 и 8 месеца

Крилото на Вашингтон Том Уилсън ще бъде извън леда между 6 и 8 месеца

Крилото на хокейния Вашингтон Кепитълс Том Уилсън ще отсъства от леда между 6 и 8 месеца, след като се подложи на операция на коляното. Според изявление на клуба от НХЛ дясното крило е претърпял реконструкция на кръстни връзки преди ден. Процедурата е продължила почти цял ден, за да бъде подменена кръстната връзка на левия крак.

Дясното крило се контузи в първия мач от плейофната серия тази година – точно преди четири седмици. Според предписанието на рехабилитацията Том Уилсън със сигурност пропуска първия месец от новия сезон, ако не и повече.

"Очаква ме гaдно лято сега. Ще бъдe мъка за мене. Но трябва да започна възстановяването си, бяха думите на хокеиста след травмата, получена в мача с Флорида Пантърс. И още тогава обясни, че ще се наложи операция.

И също така оцени загрижеността на феновете: Всеки човек, покрай когото минавам ме пита: "Кога се завръщаш? Искаме те в отбора обратно! От една страна е трудно да приема ситуацията, защото сякаш съм разочаровал хората! Но пък от друга е невероятно да разбера колко съм важен в техните очи, казва още 28-годишният състезател.

Играчът наистина направи много добър сезон с 24 гола, 28 асистенции и 52 точки през редовния сезон. Той също така отбеляза гол в плейофа 91 секунди преди да напусне леда заради случайния сблъсък с бранителя на Флорида Макензи Уигър.

"Най-важното в момента е да се върна отново като онзи играч, който бях преди травмата, завършва Уилсън.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти