В Аржентина ще лети самолет "Диего Марадона"

В Аржентина ще лети самолет "Диего Марадона"

Да се пътува в компанията на мита Диего Марадона вече е възможно, благодарение на частния самолет Tango D10, който е украсен с лика и е обзаведен с любими предмети на аржентинския футболен магьосник, информира агенция "Франс Прес".

Tango D10 е кръстен в чест на суперзвездата на футбола, който има статут на бог в Аржентина. Самолетът бе представен на летище "Морон" в Буанос Айрес, като на церемонията присъстваха две от дъщерите на футболиста - Далма и Джанина, както и негови бивши съотборници.

Самолетът на Марадона има капацитет от 10 места и е боядисан с цветовете на аржентинското знаме, като на крилата се вижда образът на Марадона, целуващ световната купа. Интериорът на самолета е обзаведен изцяло със спомени от него и е снабден със система, която говори с гласа на Дон Диего.

"Мисля, че да се пътува с най-добрия футболист в историята е брилянтна идея", смята световният шампион от 1986 година Серхио Батиста.

"Мондиалът в Катар ще бъде първият без него, много ни липсва. Но за нас той винаги е тук, защото винаги говорим за него, като се съберем - спомняме си някоя забавна история или си разказваме как ни хвана за ръката и ни повече към световната купа", каза още Батиста.

Завърши разследването за смъртта на Марадона, осем души са заплашени от затвор
Завърши разследването за смъртта на Марадона, осем души са заплашени от затвор

Проектът е финансиран от компания, която е специализирана в частните полети, а директорът й Гастон Колкер обясни, че на първо време тя ще предлага полети само на територията на Аржентина. По-нататък идеята е самолетът да вози също до Максико, Неапол, Дубай и всички места, които са били емблематични в живота на Диего Марадона.

Дъщерите му Далма и Джанина Марадона подкрепиха инициативата. "Той щеше да хареса това", смята Далма. "Това не е обикновен самолет нито за нас, нито за феновете. Не можем да повярваме на тази лудост, любовта, която ни заобикаля отвсякъде", каза още тя.

Още от Булевард

Виж всички