Капитанът на "царете" за големия скандал: Готов съм за разпит и да ме хипнотизират

Капитанът на Царско село Мартин Кавдански разясни пред Sportal.bg ситуацията в края на срещата срещу Локомотив (София), когато възникна скандал кой да изпълни дузпа за “царете” - той или Юсуфа Яфа.

Мартине, минаха няколко дни от ситуацията в последния мач срещу Локомотив (София). Много хора се изказаха, а днес имаше мнение на Юсуфа Яфа по темата. Каква е твоята истина за дузпата в последната минута?

Играчът на Царско село за невиждания цирк: Заплашиха ме с убийство, удряха ме, а над 30 полицаи гледаха
Играчът на Царско село за невиждания цирк: Заплашиха ме с убийство, удряха ме, а над 30 полицаи гледаха

- Да, много се изговори и изписа. Нека започнем по хронология. След като съдията отсъди дузпа и през ум не ми е минавало да изпълнявам, защото никога не съм изпълнявал дузпи. Тогава обаче старши треньорът Стефано Макопи ми каза резултата от мача Пирин и Ботев (Враца), от който вече бе ясно, че сме изпаднали. Той ми предложи, като капитан и играч с най-много мачове в Царско село, да изпълня дузпа и по този начин да направя последния удар за този отбор. Знаехме, че сме изпаднали, а и също така, че няма да съществуваме като отбор. Това бе причината да се съглася. Явно обаче Яфа не бе разбрал, че сме изпаднали. 

Невиждан панаир в Царско село! Стойне Манолов нахлу на терена и налетя на бой на свой футболист
Невиждан панаир в Царско село! Стойне Манолов нахлу на терена и налетя на бой на свой футболист

Може би това е вследствие на факта, че до 4 часа сутринта е бил в столична дискотека. В такава ситуация обаче е най-важното какво казва треньорът. Той няколко пъти му извика от скамейката аз да бия дузпата. Това нещо го е чул и г-н Стойне Манолов и вероятно поради тази причина реагира по този начин и влезе на терена. Видя, че въпреки думите на треньора, моят колега не искаше да ми даде топката за изпълнение. За съжаление не вкарах. Имах голямото желание да съм последният играч вкарал гол за този отбор и така да завърши моят престой в Царско село. Във футбола е така. Видяхте, че вратарят имаше ден и през първото полувреме спаси и друга дузпа.

Доста хора смятат, че си изпуснал дузпата нарочно?

- Мога да кажа само едно. Аз съм чист пред себе си, пред съотборниците си, треньорите и моето семейство. Готов съм да застана на всякакви детектори на лъжата, ако ще и на разпит в прокуратурата. Готов съм и да ме хипнотизират. Цялата истина за дузпата вече я казах преди малко. Който иска нека ме разпитва. Няма проблем.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти