Кременлиев: Най-важната битка е за честта и името, не мога да кажа дали ще остана в щаба на Тунчев

Спортният директор на Арда Емил Кременлиев ще води тима в последния двубой за сезона срещу Берое. Той разкри и какви са му очакванията от назначаването на Александър Тунчев за нов треньор на тима от Кърджали от следващия сезон.

Арда представи новия си треньор
Арда представи новия си треньор

„Всички са наясно, че ние играем мачове без значение за класирането ни, но не и без значение за честта на футболистите и името на клуба. Когато играем за честта си и името, това е най-важната битка. След слабите резултати всички ни е срам и ще гледаме по всякакъв начин да защитим името на Арда. Ще играем на 100% за победа! В интерес на истината през тази седмица сме имали четири тренировки. Няма как за толкова кратко време нещо да променим. Най-важното е да си изчистим главите след слабите резултати и напрежението и да се амбицираме за по-добри такива. Нормално е в отбора настроението да не е приповдигнато след лошите резултати. И футболистите са хора, които също преживяват всичко случващо се с отбора. Хубавото на тази игра е, че винаги идва следващата среща и можеш да победиш“, започна той пред „Мач Телеграф“.

„Назначиха за треньор на Арда от новия сезон Александър Тунчев. Той е кадърен, млад наставник. Пое Локомотив Пд след Бруно Акрапович и се справи много добре при „черно-белите“. Не съм работил с него, но са ми добри впечатленията от това, което виждам. Мисля, че ще пасне добре начело на клуба. Нищо не би му попречило да работи и да наложи своите виждания. Тук има много млади футболисти и може да приложи идеите си. Не мога да кажа дали аз ще остана в щаба на Тунчев. Такова нещо не е коментирано. Алекс Петков и Атанас Зехиров са трайно контузени и пропускат срещата с Берое. Няма наказани играчи, останалите момчета тренират“, продължи Кременлиев.

„Има мотивация в редиците. Момчетата са ядосани от тези резултати, които се натрупаха и ще искат да покажат, че това не е тяхното лице. Те искат да покажат това, което могат. Защото те наистина могат да играят футбол. Аз и колегите ми им помогнахме да не мислят за резултатите и да разсеят главите си. Те трябва да играят спокойно, показвали са вече, че могат да играят на добро ниво“, завърши той.

Още от БГ Футбол

Виж всички