Петко Петков премина кота 150 гола в Трета лига

Нападателят на Рилски спортист Петко Петков бе гост в предаването на Sportal.bg "Часът на Трета лига". Таранът премина кота 150 гола преди няколко кръга, като по-голямата част от тях са отбелязани с екипа на тима от Самоков. Той получи и специална фланелка, която да му напомня за постижението.

Тези 150 попадения се постигат с много работа и много труд. През годините съм имал и много силни колективи, защото без отбора трудно ще стигнеш до тези голове.

Доста години съм прекарал в Рилски спортист. Чувствам ги като семейство. Повечето момчета са ми много близки приятели. Дори в други отбори винаги сме поддържали контакти. Като цяло обстановката в Самоков е добра за мен и най-вече колектива.

Помагам на момчетата с каквото мога. Някои от тях тренират допълнително при мен. Опитвам се да им помогна да доразвият физическите си качества. Като цяло се опитвам да им давам съвети да се изграждат като характери. В днешно време мъжа трябва да пази мъжкото в себе си, защото почне ли да се отказва при всяка малка трудност - на къде отива?

Рилски спортист през този сезон се задържа около средата на таблицата. На "скирите" им остават още 4 двубоя, като по късно днес играят срещу последния в таблицата Левски (Чепинци) на стадион Искър в Самоков.

Още от БГ Футбол

Виж всички