Подготвителните турнири преди "Уимбълдън" ще се проведат по план

Подготвителните турнири преди "Уимбълдън" ще се проведат по план

Турнирите по тенис във Великобритания, който са насрочени преди „Уимбълдън“, ще се проведат по програма и ще носят същите точки за ранглистата, както и досега, въпреки забраната за участие на състезатели от Русия и Великобритания, съобщиха от Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП).

Ръководството на АТП обявиха, че все още не са взели окончателно решение за надпреварата от Големия шлем „Уимбълдън“. Това бе първият турнир обявил забрана за индивидуални състезатели от двете страни заради руската инвазия в Украйна.

Подготвителните състезания преди „Уимбълдън“ се организират от Асоциацията по тенис на трева, която се присъедини към решението на турнира от Големия шлем по отношение на санкции.

„След интензивни консултации със Съвета на играчите и на турнирите, Бордът на АТП потвърждава, че надпреварите в Куинс и Ийстбърн ще се проведат без промени“, информираха от АТП.

„Решението на Асоциацията по тенис на трева във Великобритания да забрани участието на руски и беларуски спортисти остава в противоречие с правилата на АТП и подкопава възможността на тенисисти от всички националности да участват на турнирите на база резултати и без дискриминация. Това е фундаментален принцип на АТП тура“, добавиха от организацията.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички