Созопол посреща втория морски турнир от веригата Weekend Tour

Созопол посреща втория морски турнир от веригата Weekend Tour

След като посети Кранево в началото на месеца тенис и СПА веригата Weekend Tour остава на морето, но се насочва на юг за първия турнир през сезона в Созопол.

Santa Marina Holiday ще се проведе в рамките на пет дни между 20 и 24 май и както винаги ще посрещне тенис любителите от цяла България, които искат да премерят сили помежду си, съчетавайки тениса с почивка на прекрасно място. На морския бряг те ще имат шанса да премерят сили на отличните хард кортове, които през тази година отново ще посрещнат и няколко професионални турнира на ниво ITF.

В първия ден са тренировките, а в следващите три дни ще бъдат определени и шампионите в различните надпревари – сингъл мъже и жени, двойки мъже и смесени двойки. Форматът стартира с две групови фази в събота и неделя, което гарантира и достатъчно на брой мачове за всички участници. Финалите ще бъдат в понеделник.

Фаворити за спечелването са първият шампион от турнир на Weekend Tour Никос Пенетимитакис, достигналият до финал в Uve Nestum Мартин Милчев, Валентин Бонев и Иво Воденски.

Освен това Santa Marina Holiday ще предложи на участниците и специален тенис лагер за усъвършенстване на уменията. В него ще могат да се включат деца и начинаещи възрастни, за които тренировките ще осигурят основни познания и техники.

Гостите ще могат да се насладят и на професионален тенис, тъй като в петък и събота ще се играят полуфиналите и финала на международен турнир на ITF до 18 години.

Подробности за възможностите за настаняване и записване за турнира можете да откриете на сайта на веригата – weekendtour.bg. До момента записаните участници са над 40 участника и техните семейства, а местата са ограничени.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички