Ковальов: Двубоят с Тервел ще покаже дали съм готов за световна титла

Ковальов: Двубоят с Тервел ще покаже дали съм готов за световна титла

Съперникът на Тервел Пулев - Сергей Ковальов - заяви, че подхожда много отговорно към предстоящия на 15 май сблъсък и че битката в САЩ ще бъде съдбоносна за него. По думите на руснака двубоят му с българския топ боксьор ще определи дали отново може да атакува някоя световна титла, защото вече и възрастта му е достатъчно напреднала (39 години), за да осъзнава, че няма много време.

“Toва е много вълнуващ момент за мен, защото минаха две години и половина от последната ми битка. Поддържах форма през това време, но не съм правил спаринги. Всичко върви по план и се радвам много, че се завръщам на ринга. 

Нервно ми е, защото тази битка ще покаже дали съм готов да се боря отново за световната титла. Правя спаринги сега с доста по-едри боксьори, които удрят по-тежко, но са и по-бавни. През годините ми ставаше все по-трудно да сваля килограми за лека-тежка категория и знаех, че е време да се изкача в по-горната дивизия.

Ще спечеля пак световната титла в полутежка категория и ще кажа “ариведерчи”. Времето ще покаже дали съм готов за още титли, но, например, не съм печелил пояса на WBC, така че ще е страхотно да го грабна”, каза Ковальов.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти