София ще бъде домакин на два международни турнира по плажен тенис

София ще бъде домакин на два международни турнира по плажен тенис

София ще приеме два силни турнира по плажен тенис от петък до неделя на игрищата на Beach Mania Home в квартал "Младост". В първия ден ще се проведе надпреварата от категорията ITF 10, а в почивните дни предстои турнир от ITF 50 с 4000 долара награден фонд.

И двете събития са организирани от Sand Sports Sofia Club, които работят упорито за развитието на плажния тенис в България.

Турнирите са международни, като освен от България ще има състезатели от Франция, Италия, Гърция, Литва, Латвия, Испания, Полша и Нидерландия. С покана ще се включи и водачът в световната ранглиста на двойки Никита Бурмакин.

България ще бъде представена от най-добрата женска двойка Диана Митева/Карина Димова, а при мъжете ще играят Стефан Пенков/Пламен Фотев и Росен Ненчев/Борислав Бончев.

Полуфиналите и финалите в неделя ще се излъчват от b1b online, както и в YouTube и Facebook каналите на Sand Sports Sofia Club.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички