Остън Матюс изправи шампиона Тампа Бей пред отпадане в плейофите

Остън Матюс изправи шампиона Тампа Бей пред отпадане в плейофите

Торонто показва много сериозен характер и поведе в серията срещу шампиона от предишните два сезона Тампа Бей, след като го победи с 4:3 в петия мач между двата отбора. Голямата звезда на канадците Остън Матюс "счупи" равенството в третия период, за да изведе тима си с 3:2 успеха напред в серията. Така носителите на Купа "Стенли" са само на един мач от отпадане още в първия кръг.

"Публиката, цялата енергия, която ни дадоха. Просто няма друга такава плейофна атмосфера като тази в Торонто. Много е специално! Огромна крачка е за нас тази  победа, но все още имаме да свършим доста работа“, радваше се след края на мача Матюс.

Мачът изобщо не тръгна както завърши, след като Тампа Бей поведе с 2:0 в първата третина, благодарение на головете на Стивън Стамкос и Виктор Хедман. Джон Таварес върна един гол във втората. Третата част започна с натиск на Торонто, които обърнаха мача с голове на Морган Рийли и Вилям Нюландер, който подаде и две асистенции, включително за гола на Таварес. Райън Макдона изравни за 3:3 в 8:17 минута на частта, но Матюс сложи точка на спора.

Още от Зимни спортове

Виж всички