Великата тенисистка Крист Евърт завърши последната си сесия химиотерапия

Великата тенисистка Крист Евърт завърши последната си сесия химиотерапия

Великата тенисистка от близкото минало Крис Евърт завърши шестата и финалната сесия химиотерапия от първия етап на лечението на рак на яйчниците, обяви бившата номер 1 в световния тенис в понеделник.

18-кратната победителка от турнири на Големия шлем разкри, че е диагностицирана с болестта през януари.

"Малко съм извън темата с лекарствата, но няма значение - чувствам се благодарна и облекчена, че завърших шестте си химиотерапи", написа американката в Туитър.

"Обичам ви, благодаря ви… и се надявам да не се видим повече", казва Евърт на медицинските работници през смях, напускайки болницата.

По-малката сестра на Евърт, бившата професионална тенисистка Джейн Евърт Дъбин, почина след борба с рак на яйчниците през 2020 година на 62 години. Ракът на Дъбин се разпространи, преди да бъде открит.

67-годишната Евърт заяви, че нейният лекар й е казал, че след пълната терапия има повече от 90% шанс ракът никога повече да не се завърне, защото е бил диагностициран много рано.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички