Нюкасъл се готви за горещо трансферно лято

Нюкасъл се подготвя за горещо трансферно лято. Мениджърът Еди Хау ще продължи работата си по реконструирането на отбора, като се очаква да бъде активен както при входящите, така и при изходящите трансфери. Говори се, че цели 10 играчи от настоящия състав ще бъдат пуснати на пазара, а междуременно ще им се търсят по-качествени заместници, пише "Сън".

Пред Хау е поставена задачата да направи от Нюкасъл отбор, който да се доближи максимално до грандовете в Премиър лийг. Затова той ще получи и солиден бюджет от саудитските собственици на клуба. За да балансира финансите си обаче и да отговаря на изискванията за Финансов феърплей, клубът ще трябва и да продава.

Киърън Кларк, Айзък Хейдън, Мат Ричи, Дуайт Гейл и Карл Дарлоу почти не играят откакто Хау застана начело на "Свраките". Всички те ще бъдат поставени в трансферната листа. Хавиер Манкийо, Федерико Фернадес и Джамал Люис също са с второстепенна роля и може да бъдат продадени. Клубът е готов да изслуша оферти и за Джамал Ласелс и Мигел Алмирон. Дори и голямата звезда Алан Сен-Максимин може да си тръгне, ако в клуба пристигне оферта над 40 милиона паунда. За момента обаче това изглежда малко вероятно.

След тежката загуба от Манчестър Сити (0:5) Хау заяви, че през лятото ще има еволюция, а не революция на трансферния пазар. Той призна, че за целта част от настоящите играчи ще трябва да си тръгнат.

"Играчите, които обичате и имате добро отношение с тях, понякога се налага да си тръгнат за доброто на клуба. Ще се наложи да се разделим и с футболисти, които се представяха на високо ниво тук", заяви Хау.

Мениджърът има пълната подкрепа от шефовете след страхотния прогрес на отбора под негово ръководство. Той пое "Свраките" на 19-о място, а успя да ги изкачи до 13-ата позиция и до спасението.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички