Арести в Германия преди Айнтрахт - Уест Хам

Полицията във Франкфурт извърши над 30 ареста след множество сбивания между футболни привърженици на Айнтрахт Франкфурт и Уест Хам Юнайтед преди мача-реванш от полуфиналите на Лига Европа в Германия. 

От полицията пишат, че е трябвало да се намесват "на няколко различни локации" тази нощ заради мелета между враждуващи агитки, които просто "са искали да се сбият". Властите съобщават още, че са спрели навреме много голям инцидент на централната гара в града. Германската полиция добавя, че гостуващите фенове са близо хиляда, като част от тях попадат в рисковата група. 

"Враждуващите агитки търсиха цяла нощ и цял ден как да се сбият, но полицията предотврати няколко тежки сблъсъка и най-вече един в гарата. Въпреки това, нямаше как да бъдат спрени всички опити за физическо насилие", гласи съобщението за спречкванията, едно от които изпрати двама фенове на гостите в несвяст. Те са били моментално настанени в болнични заведения. Друг от по-големите сблъсъци се е случил в бар и в него са били използвани бухалки. 

Още от Футбол свят

Виж всички