Галин Иванов: Винаги съм готов за националния отбор, не съм убеден, че Левски ще спечели Купата

Нападателят на ЦСКА 1948 Галин Иванов получи наградата за играч №1 на 28-ия къг в efbet Лига. Опитният футболист обърна внимание на много теми в родния футбол. 

Той говори за договора си с ЦСКА 1948, поредната шампионска титла, спечелена от Лудогорец, както и предстоящия финал за Sesame Купа на България между ЦСКА - София и Левски.

7 Галин Иванов е играч номер едно на 28-и кръг

"Надявам се тази награда да не е последна и да имам поне още двойно по толкова и да съм жив и здрав. Още съм млад - нищо, че съм на 34. Чувствам се добре физически и психически. Като гледам, за жалост, какво идва отдолу, няма да се откажа скоро", започна той.

"Разбира се ЦСКА 1948 ще се бори за седмото място. Ако спечелим мача в събота, ще се успокоим малко. Нека първо вземем този двубой, тогава ще мислим за следващите срещи. 

Договорът ми с ЦСКА 1948 изтича. Имам вече предложения, но не бързам с отговор. Искам първо да минат всички мачове, да свърши първенството и тогава ще реша кое е най-добре за мен. Ще видим какво ще се случи с нашия отбор и след края на сезона ще се реши къде ще съм. Запитванията са главно от България", продължи Иванов.

"Смениха се доста играчи от старта на шампионата. Имаше доста млади момчета, които не бяха готови за efbet Лига. Искат да играят тук и се заблуждават, че е като в Б или В група. То си пролича. Смениха се доста треньори. Ръководството взе мерки и сложи треньор, който стабилизира нещата и сега мисля, че сме добре. 

Никой не е идвал да ни казва дали има цел, но целта винаги е да побеждаваме. Ние искаме да станем 7-ми, за да играем бараж за Европа. Първо трябва да спечелим това място и, ако стигнем дотам, да се вземат класни играчи. Надявам се да се случи това нещо. 

Колективът е на много добро ниво. Всички се познаваме доста добре. Нямаме никакви проблеми в това отношение. Събираме се с момчетата извън тренировки, говорим си. Ако се запази този колектив и за следващия сезон, отборът ще се бори не само за шестицата, но и за по-предни позиции.

7 Галин Иванов е играч номер едно на 28-и кръг

Винаги съм готов за националния отбор. Това не подлежи на съмнение. Там има треньор и ръководство. Имам над 20 мача. Доста млади футболисти се опитват да интегрират, но това си е решение на треньора. Готов съм да помагам", допълни той. 

"Лудогорец е шампион, а може и още толкова пъти да печели титлата. Там нивото е европейско. Организацията и футболистите са на друго ниво. Другите отбори са колебливи. Лудогорец вземат важните мачове, дербитата. Ние ги бихме, но сигурно още толкова ще са шампиони. 
Сега Левски, ако остане Станимир Стоилов, ще се опитат да ги спрат, но не мисля, че ще успеят. Базата, която има, терените, на които тренира, и стадиона, на който играе. Всеки отбор трябва да има стадион, поне три тревни терена, а после да говорим за резултати, национален отбор и какво ли още не. Докато нямаме един европейски стадион, няма какво да говорим за футбол".

Галин Иванов даде своята прогноза за предстоящия финал на Sesame Купа на България. 
"Доколкото чувам, всички мислят, че Левски ще спечели, но аз не съм убеден. Труден мач ще е за Левски, ЦСКА има по-опитни футболисти. Ще има много хора, дано няма проблеми по трибуните", завърши опитният нападател.

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Снимки: Владимир Иванов

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти