Йомов: Докато съм жив, ще твърдя, че трябва да играят повече българи, но така са решили треньорите

Футболистът на ЦСКА - София Георги Йомов гостува в предаването „Код Спорт“ по RING. Атакуващият играч блести с екипа на „червените“, въпреки че дядо му Тодор Барзове легенда на Левски. Йомов имаше огромна заслуга за спечелването на Купата на България от столичани, както и за паметните европейски успехи над Осиек и Виктория (Пилзен) в Лигата на конференциите миналото лято. Предлагаме акценти от интервюто с Йомов:

"Червените" честитиха Великден и заявиха: Продължавайте да обичате и подкрепяте любимия ЦСКА! Заедно можем всичко!
"Червените" честитиха Великден и заявиха: Продължавайте да обичате и подкрепяте любимия ЦСКА! Заедно можем всичко!

- Финал за Купата на България – достатъчно утешение ли е това за сезона на ЦСКА?

- По принцип не беше това годината, която искахме. Не искахме така да се развие годината за нас. Но не бих казал утешение. Това е много важен мач, в който ние трябва да покажем, че можем да защитим купата от миналата година и да направим всичко възможно да зарадваме феновете.

- ЦСКА не е печелил в поредни години купата от времето на Христо Стоичков през 80-те години. Какво очаквате от финала?

- Мач като всеки един финал. Твърд мач. Надявам се да излезем победители от него и да зарадваме нашите привърженици.

- ЦСКА започна годината на две точки разлика от Лудогорец и след лагер с добри резултати в контролите в Анталия. Защо отново не успяхте да се преборите за титлата?

- Защото там, където трябваше да печелим лесни точки, ние ги загубихме. Наши грешки, които няма как да върнем. Това оказа огромно влияние върху разликата в точките. Смятам, че това ни изигра лоша шега и заради това се получи така.

- В Славия играхте почти само българи, а в ЦСКА често титуляри сте единствено с Иван Турицов. Наистина ли родната марка футболисти не е конкурентна за нивото на ЦСКА?

- Докато съм жив ще твърдя, че трябва да играят повече българи. Смятам, че има доста качествени футболисти в България. Но така са решили треньорите, така е решил клубът. Това е тяхно решение и ние не можем да го коментираме, но моето мнение е, че трябва да играят повече български футболисти. 

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти