Община Сандански спечели проект за 200 000 лева за градския стадион

Община Сандански спечели проект за 200 000 лева за градския стадион

Министерството на младежта и спорта одобри финансирането на проект на община Сандански за цялостна подмяна на тревната настилка на "Градския стадион" в Сандански. Общата стойност на проекта е 200 хиляди лева. Инициативата бе подета обаче преди година от ръководтвото на ОФК Вихрен начело с председателя на УС на клуба Георги Манолев. 

На среща между зам.-министъра на младежта и спорта – инженер Владимир Харизанов и кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, бяха обсъдени възможностите и за други бъдещи инвестиционни проекти в областта на спорта и спортната дейност. 

"Градският стадион" в Сандански се използва активно както за подготовка, така и за провеждането на контролни и официални футболни срещи, като на него домакинства местния ФК Вихрен. Прилежащите спортни съоръжения – лекоатлетическата писта и тренировъчния терен с изкуствена настилка, са в много добро състояние, но естественото тревно покритие на футболния терен е амортизирано и трудно за поддържане. 

С реализацията на одобрения проект тревното покритие ще бъде изцяло подменено чрез използването на съвременни технологии. След премахването на старата и амортизирана тревна настилка, теренът ще бъде валиран и подравнен с лазерен грейдер. Новото тревно покритие е специално селектирано за футболни терени и ще бъде инсталирано машинно. Изпълнението на проекта ще подобри цялостния облик на спортния комплекс към градския стадион. 

Новото професионално тревно покритие ще допринесе за значителното повишаване на качеството на футболните мероприятия, провеждани на градския стадион. Освен за местна спортна дейност, качественият терен, както и благоприятният климат в община Сандански ще привлекат и други професионални футболни клубове на подготовка по време на зимната пауза. Същевременно, в края на месец март, тази година, община Сандански внесе и друг технически проект в Министерството на младежта и спорта. Изготвеният проект предвижда изграждането на ново футболно игрище с размери 60/40 метра. Футболният терен се предвижда да бъде изграден в непосредствена близост до Спортна зала – Сандански. Реализирането на новите проекти, насочени към подобряване на спортната база на община Сандански, ще повишат качеството на работа на спортните клубове и възможностите за развитието на спорта в нашата община.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти