Силвия Радойска: Разочарована съм от резултата, това са ни моментните възможности

Селекционерът на женския национален отбор на България Силвия Радойска бе разочарована след загубата с 0:2 от Турция. "Лъвиците" опитаха да се противопоставят на своя съперник, но според Радойска това са моментните възможности на тима. 
Тя сподели, че трябва много работа, за да се достигне нивото на другите отбори в групата.

"Бяхме пределно мотивирани да спечелим точка или 3 срещу Турция. Работихме доста за този мач и съм разочарована от резултата. Това са ни моментните възможности. Няма как да спечелим мач без спечелени единоборства. Трябва да играем футбол, а не само да изритваме топката", започна Радойска. 

Турция нанесе нова загуба на женския национален отбор на България в световните квалификации
Турция нанесе нова загуба на женския национален отбор на България в световните квалификации

"Добре подреден отбор на Турция, с доста сериозни подавания, които успяваха да преодоляват една-две линии от нашия отбор. Чисто физически също отстъпихме. Това е четвърти лагер, в който се опитваме да работим във фаза атака, за да търсим нещо повече в офанзивен план. Нещата не се случват толкова бързо. 

Този отбор го нямаше дълго време, сега трябва много работа, за да се върнем на нивото, на което са повечето отбори в групата. Симона Петкова има здравословен проблем с ходилото. 

17 България - Турция

Позитивно е да има повече момичета, които играят в чужбина. Нивото на подготовка и на първенството със сигурност са по-добри от нашите. Двубоите там са доста по-сериозни и момичетата израстват", каза още селекционерът на женския национален отбор пред Sportal TV.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти