Играчът, който спря трансферите на "Армията": Нищо не ни е платено, имат време до края на деня или ще имат проблеми с лиценза

Бившият футболист на ЦСКА Сержиньо, с чиято жалба бе свързана последната забрана за регистрация на нови играчи при "червените" се свърза със Sportal.bg, за да изрази учудването си от трансфера на Енис Махмутович на "Армията". Футболистът от Люксембург бе представен като играч на ЦСКА - София, въпреки че забраната за трансфери е все още валидна според Сержиньо, тъй като дългът към него не е изплатен под никаква форма и не е постигнато никакво друго споразумение. Състезателят също така заяви, че "червените" могат да имат сериозни проблеми с лиценза от УЕФА и може да се стигне до забрана за участие в състезания, ако не се разплатят до края на днешния ден.

ЦСКА - София подписа с централен защитник от украинския Лвов
ЦСКА - София подписа с централен защитник от украинския Лвов

"До този момент аз не съм получил никакво плащане от страна на ЦСКА, а доколкото знам същото важи и за другите играчи, които имат да взимат пари от клуба. Не сме подписали никакво споразумение, а ситуацията е напълно същата, както преди. Те имат забрана за регистриране на нови играчи на международно и национално ниво. Също така ще имат и проблеми с получаване на лиценз от УЕФА за новия сезон, ако не докажат пред централата, че са ни платили задълженията, като срокът е до днес, 31 март 2022", каза Сержиньо.

"Забраната за регистрация на играчи бе наложена на 18 януари 2022 г. и наистина не знам как могат да привличат нови играчи, докато имат подобна санкция. Те се свързаха с нас, за да договорят плащане на няколко вноски в последните месеци - нещо, което ние не приехме. Напомням ви, че тези задължения датират от 2012 година и е нормално да очакваме да ни бъде изплатено след 10 години".

От "Армията": Проблем с картотекирането на Махмутович няма
От "Армията": Проблем с картотекирането на Махмутович няма

"Искам да кажа, че подобни лъжи демонстрират арогантно поведение, което не може да се толерира. Не може да кажат, че са платили и не ни дължат нищо при положение, че не са превели абсолютно нищо - 0 евро. Неприемливо е. Много сме разочаровани. Те трябва да правят нещата по правилния начин, което би било изчистване на задълженията и след това идва вдигане на забраната за трансфери. Ако не ни платят, няма да оттеглим нито забраната, нито молбата до УЕФА и БФС за отнемане на лиценза за участие в състезания", допълни бившият футболист.

"В последните дни говорих с човек, който представлява ЦСКА. Единственото, което искаме е да ни се заплати това, което ни се дължи за работата ни преди десет години. Цяло десетилетие изчаквахме да се разреши този случай, мисля, че това е достатъчно време. Всеки в нашата ситуация щеше да направи същото", завърши Сержиньо.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички