Мартин Минчев: Колективът в националния отбор е на много добро ниво

Нападателят на Спарта (Прага) Мартин Минчев говори преди мачовете с Катар и Хърватия, които са и първи за националния отбор на България за календарната година. Роденият през 2001 г. във Варна нападател се превърна в един от най-актуалните български играчи, който прави фурор както в чешкото първенство, така и в европейските участия с клубния си тим.

"Чувствам се отлично, чувствам се във форма и съм готов на 100 процента. Със сигурност мина време от последния път, когато бях в мъжкия национален отбор. Но със сигурност съм по-мъдър и се чувствам по-уверен в себе си. Надявам се, а и за това сме тук, да помогнем на отбора като дадем всичко от себе си. Всички футболисти, които бяха в младежкия отбор, и сега са при мъжете, имат качества и са наистина много добри футболисти. Затова съм сигурен, че ще успеем", заяви Минчев пред пресслужбата на БФС.

"Обстановката е позитивна и всички сме настроени да вземем максимума от двата мача. Чувстваш се по-специално, когато знаеш, че ще играеш на тези стадиони, на които ще се играят мачовете от Световното първенство. И просто трябва да извлечем максимума от тези два мача, да се борим до последната минута. И само така можем да победим в двата мача. 
Според мен, ако вярваме във възможностите си и всеки се раздаде на 100 процента, във футбола всичко може да стане. Наистина колективът е на много добро ниво. Също и футболистите, по-опитните ни помагат. За мене е чест, че мога да играя в този отбор", допълни варненецът.

България играе в събота от 19:30 часа срещу Катар. Следващата проверка срещу световния вицешампион Хърватия е във вторник, 29-и март, от 16.00 часа.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти