Ясен Петров: На този отбор му липсва подкрепа

Селекционерът на България Ясен Петров говори преди контролите на "лъвовете" срещу Катар и Хърватия.

"Не искам да деля мача с Катар и Хърватия. Разузнавахме отбора на Катар в последните 10 дни. Много сериозен състав. Ще бъде много тежък мач. В последната година играхме все срещу топ отбори. Надявам се момчетата да покажат добро лице и в двата мача. Започваме да говорим само за резултати. Всеки добър резултат с такива противници ще е от значение за нашето самочувствие. Това ще ни е генерална репетиция.

Стана ясна програмата на националите за двубоите с Катар и Хърватия
Стана ясна програмата на националите за двубоите с Катар и Хърватия

От днес сме на лагер и искам да се концентрирам за работата си с играчите. Всички неща, които се пишат по медиите, влияят. Много хора са объркани. По същия начин и нашите играчи са така, четат, гледат телевизия. Това влияе, ще се опитаме да изключим това от техните глави. Не е лесно, казах на обяд, не ни е писано да ни бъде лесно. Приемаме, че трябва да се борим. Продължаваме да работим и да формираме този отбор. На този отбор му липсва подкрепа.

Видях се вече с Йомов, той е по-добре. Няма да го заместваме, ще бъде с нас. Бил е болен, един грип, който за жалост върлува, го е поразил. Не е COVID-19. На този етап излиза, че всички са ОК. Изключвам Киро Десподов, който утре ще се прегледа", започна Петров.

"Всеки има право на мнение. Не сме от водещите отбори, това е факт. Това, че те ще играят срещу нас, това си е техен избор. Ние само можем да спечелим. За нас е чест, че ще играем срещу световния вицешампион. 

Имаме право на шест смени. Ще започнем да избистряме едно ядро от хора за мачовете, които ни предстоят. Ние сме направили една много малка крачка напред. Освежихме отбора, вкарахме млади момчета, рискувахме в хода на световни квалификации. Започваме да се разбираме малко повече. 

5 Пресконференция на Ясен Петров и Кирил Десподов

Ние нямаме време да тренираме дори. Сега на този лагер ще имаме повече време да тренираме, да се опознаем. Направили сме една малка стъпка напред. Предстои ни много работа, тежки изпитания. Затова влизаме в такива тежки двубои, за да знаем докъде сме стигнали. Имаме някаква яснота, но все още работим на тъмно. Все още идват момчетата от чужбина, преди малко свърши един мач, после има друг. Не е лесен процесът", завърши Ясен Петров.

Снимки: Надежда Пеева

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти