Барселона пак го закъса с финансите - сделка за Холанд изглежда почти невъзможна

Барселона е на крачка от това още сега да трябва да се прости с мечтата да привлече Ерлинг Холанд, защото е в нарушение на важно условие. Оказва се, че клубът значително надвишава общата разрешена сума, която може да дава за заплати на своите служители - играчи, треньори, лекари и т.н.

По принцип Испанската футболна лига има за задължение да определя въпросния таван, а сега, според най-новите изчисления, клубът вече го е надхвърлил с цели 144 млн. евро. Правилото гласи, че ако в края на сезона отборът не е успял да влезе в рамките, му се налага наказание, според което през следващия сезон той ще може да харчи най-много 25% от всичките си приходи.

Въпросната обща сума за заплати е различна за всеки клуб и се изчислява чрез специална формула. Под внимание се взимат приходите на клуба от реклами, телевизионни права, продажба на билети и др., както и съответните дългове, ако има такива. Целта е на всеки отбор да се гарантира сигурност и той да не трябва да изпада в несъстоятелност, ако случайно начело на него са недалновидни управители.

Заради това условие през лятото на Лионел Меси не беше предложен нов договор.

Прави впечатление, че Барселона е единственият клуб от двете водещи дивизии на минус. За сравнение, Реал Мадрид е гарантирал отлична финансова стабилност, заради което Ла Лига му слага таван от 739 млн. евро за възнаграждения.

Предишния път, в който Ла Лига изчисляваше тези данни, беше в началото на сезона. Тогава на Барса беше сложена рамка от 97 млн.

“Мундо Депортиво” обаче твърди, че на “Камп Ноу” са си направили сметката и имат план как да вкарат ред във финансите си. Клубът е на крачка от продажбата на 49% от своето мултимедийно студио “Barça Studios”, както и се съгласи да подпише сделката със CVC за ТВ-правата. Тези две споразумения ще донесат солидни приходи на клуба, които ще помогнат за нормализирането на финансовото състояние поне за момента.

Лапорта: Заради доброто на Барселона няма да реализираме определени сделки
Лапорта: Заради доброто на Барселона няма да реализираме определени сделки
Спрени са преговорите за новите договори на Гави и Араухо в Барселона
Спрени са преговорите за новите договори на Гави и Араухо в Барселона

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти