Радослав Цонев вече е изиграл последния си мач за Левски?

Радослав Цонев повече няма да играе за Левски, твърди "Мач Телеграф". Старши треньорът на "сините" Станимир Стоилов е взел окончателно решение и халфът дори няма да попада в групата за официалните мачове на тима до края на сезона. 

Ради Цонев няма да пътува за Разград за дербито с Лудогорец, въпреки че "сините" имат двама наказана футболисти. Мъри е изтрил от списъка си полузащитника, след като той първо отказа да си намали заплатата, а след това е отхвърлил и предложение на ръководството за нов договор.

Радослав Цонев ще напусне Левски през лятото
Радослав Цонев ще напусне Левски през лятото

Припомняме, че според информациите заплатата на Ради Цонев на "Герена" е около 15 000 лева,а към тях има и допълнителни бонуси, което тегне ужасно на изтънения до минимум бюджет на клуба. 

Именно заради това в началото на януари Ради и брат му Боби бяха помолени от собственика на клуба Наско Сираков и от Станимир Стоилов да намалят заплатите си, но това не беше прието от халфовете.

И Радослав Цонев пред раздяла с Левски?
И Радослав Цонев пред раздяла с Левски?

Тогава "сините" потърсиха друго решение – да пратят близнаците в друг клуб. Боби Цонев отиде в Черноморец (Одеса), а Левски беше принуден да го пусне там със свободен трансфер, за да може украинците да му дадат пари на ръка, а не да платят трансферна сума, както е била първоначалната уговорка. 

Става дума за приход от около 30 000 евро изпуснати от клуба. Така или иначе Левски успя да се отскубне от заплатата на Боби, но Ради Цонев, към когото също е имало интерес, не пожела да напусне "Герена".

Халфът обаче тренира усърдно по време на лагера в Турция и игра силно в контролите. Това е накарало Станимир Стоилов да предложи нов едногодишен договор на Ради. Нещо, което Мъри нямаше никакво намерение да прави в края на миналата година и началото на тази. 

Офертата, разбира се, била със занижена заплата, каквито са възможностите на клуба към момента. "Сините" предложили 10 000 лева на месец на Ради, но той отхвърлил. Именно този отказ тотално раздалечил Левски от Цонев и той повече няма да играе със синята фланелка.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти