Шалке 04 освободи треньора си

Шалке 04 освободи треньора си

Отборът на Шалке 04 се раздели със старши треньора Димитриос Грамоцис след неуспеха в опита им да се завърнат в Бундеслигата след изпадането от елита миналата година, съобщава ДПА. Шалке 04 загуби с 3:4 у дома от Рощок има само един успех в последните си четири мача. 

Шалке обяви спонсора, който ще замести "Газпром"
Шалке обяви спонсора, който ще замести "Газпром"

Тимът е на шесто място в класирането на Втора Бундеслига, на шест точки от върха. Все още не е обявен наследник на Грамоцис, като Шалке 04 ще даде повече информация в понеделник. "Вече не вярваме, че ще имаме големи шансове да постигнем целта си и да се върнем в Бундеслигата при сегашното положение. Затова решихме, че отборът се нуждае от нов импулс за края на сезона", каза спортният директор Рувен Шрьодер. 

"На отбора липсваше необходимата последователност, резултати и особено добри представяния от началото на годината. Отборите, които искат да се издигнат, се нуждаят от тази последователност", добави членът на Борда на директорите Петер Кнебел. Грамоцис пое Шалке 04 преди година. Той помогна за възстановяването на отбора, но не успя да го изведе до върха във Втора Бундеслига.

Още от Футбол свят

Виж всички