Ледецка с втора поредна олимпийска титла в паралелния гигантски слалом

Ледецка с втора поредна олимпийска титла в паралелния гигантски слалом

Естер Ледецка спечели своя втори пореден златен олимпийски медал в дисциплината сноуборд паралелен гигантски слалом, след като триумфира в Пекин.

Чехкинята, която преди четири години в Пьончан освен златото в сноуборда взе и това в Супер-Г на алпийските ски, бе най-бърза в пресявките по-рано днес, след което бе безкомпромисна в директните олиминации.

На осминафиналите тя се справи с италианката Надя Охнер, преди да срещне полякинята Александра Крол във втория кръг. В него Ледецка също нямаше проблеми и си осигури среща с Мишел Деккер на полуфинала. В спора за златото чехкинята се разправи с австрийката Даниела Улбинг, която остана със среброто.

Интересното е, че и четирите съпернички на Ледецка във фазата на директните елиминации не стигнаха до финала на съответната серия, с което допълнително улесниха чехкинята по пътя към златото. 

Бронзът в Пекин грабна словенката Глориа Котник, която в малкия финал победи представителката на Нидерландия Деккер.

Програмата на Ледецка на Олимпийските игри в Пекин продължава в петък, когато ще се проведе женският супергигантски слалом, в който тя ще защитава неочакваното си злато от Пьончан 2018.

Снимки: Gettyimages

Още от Пекин 2022

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти