Гледай на живо

Югоизточна Трета лига: ФК Крумовград - Саяна (Хасково)

Димитър Герджиков пред Sportal.bg: Стрелбището в Пекин е ветровито, надявам се на по-добри резултати от Пьончан

Един от българските представители на Зимните олимпийски игри Димитър Герджиков даде специално интервю за Sportal.bg от олимпийското село в Пекин само около 24 часа след пристигането на биатлонистите ни в китайската столица.

Биатлонистите са първите българи в олимпийското село
Биатлонистите са първите българи в олимпийското село

Националът ни ще участва на второ издание на олимпийски игри и сподели впечатленията си от условията в Пекин, които организаторите са осигурили - база, стаи, вакс-кабини, храна, тренировъчна обстановка и противоепидемични мерки. Димитър обясни с какви правила трябва да се съобразява той и съотборниците му, но и похвали качеството на олимпийското село като цяло.

Благой Тодев пред Sportal.bg: Европейската титла не е нещо особено, амбициите ми са големи
Благой Тодев пред Sportal.bg: Европейската титла не е нещо особено, амбициите ми са големи

Герджиков разказа и за тънкостите и подробностите около непознатото почти за всички състезатели трасе, на което ще се проведат състезанията по биатлон. По първоначални впечатления изглежда, че снегът е сух, тъй като е изцяло изкуствен, а температурите са ниски, а огневият рубеж е с много силен вятър.

Как ще протекат дните на биатлонистите ни, какви са нагласите и очакванията им за предстоящите стартове в Пекин, вижте в интервюто на Герджиков за Sportal.bg във видеото.

Още от Пекин 2022

Виж всички