Китодар Тодоров пред Sportal.bg: Геймингът е огромен бизнес, възприемам това за спорт

Китодар Тодоров е сред най-популярните стриймъри в България. Актьорът обича да играе, като любовта му към електронните спортове вече е и негова професия. Той говори за всичко най-интересно около него и гейминга пред Sportal.bg.

4 Гостът на Sportal.bg с Китодар Тодоров

"Предложиха ми да направим стрийм към "Фейсбук". Аз съм геймър. Игрите не са нито добро, нито зло. Проблем е, когато прекаляваш. Аз прекалявах. Прекарал съм много време пред игрите. Това хоби oбаче вече ми носи доход", започна Китодар Тодоров пред "Гостът на Sportal.bg".

"В последните 6-7 месеца играя доста Dota и Counter-Strike. Много играя, но не съм толкова добър. Най-големите наградни фондове са в Dota. Последният награден фонд беше огромен. Геймингът е доста сериозен бизнес. Dota е много сложна игра", коментира още той.

4 Гостът на Sportal.bg с Китодар Тодоров

"Два пъти в седмицата играя Dota и CS:GO, като веднъж в седмицата имам гост, с който си говорим повече. Не играем толкова много. 

Шоу за историята! Руснаци станаха милионери, след като поднесоха една от най-големите изненади в гейминга
Шоу за историята! Руснаци станаха милионери, след като поднесоха една от най-големите изненади в гейминга

Всеки бизнес, който е насочен към децата и по-младите хора, е печеливш. Децата купуват. Хванеш ли детската аудитория, всичко е наред. Игрите станат ли зависимост, това е проблем. Приемам обаче игрите като загуба на време. По-хубаво е да прочетеш една книга или да спортуваш. 

4 Гостът на Sportal.bg с Китодар Тодоров

Ако имаш отбор, който има цел, която е да влезе в професионалната сцена, разбирам, че трябва да играеш по пет или шест часа. Възприемам това за спорт. Дали ще гледаш футбол, или Dota aз не виждам разлика", завърши един от най-популярните стриймъри в България. 

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти