Пътят към Супербоул в NFC минава през ледения "Ламбо Фийлд"

Пътят към Супербоул в NFC минава през ледения "Ламбо Фийлд"

Четири мача. Осем отбора.

От тях само два ще стигнат до Super Bowl на 13 февруари и само един ще прави парад с трофея "Винс Ломбарди" в града си. Но този уикенд надеждата гори в осем тима и милионите им привърженици. Време е за дивизионните плейофи в NFL, а мястото, където да ги гледате в България, са каналите на MAX Sport.

Неделя, 03,15 часа

Грийн Бей - Сан Франциско 49. Да, късно е, в България това си е по средата на нощта. Но това са плейофите! Ако сте пред екрана и каналът е MAX Sport 1 HD, бъдете сигурни, че будуването ще си струва.

Пътят към Super Bowl в NFC минава през ледения "Ламбо Фийлд", няма две мнения. Да биеш Грийн Бей в неговата катедрала е мъчна задача по всяко време на годината. Една от най-трудните в американския футбол. А да биеш тук през януари в плейофите, когато почти сигурно температурите ще са около -10, почти сигурно ще вали сняг, почти сигурно ще се чувстваш като ледена висулка, която надъханите типове в бяло, зелено и жълто искат да отнесат от терена, а съвсем сигурно ще си изправен срещу един от гениите на нашето време в този спорт - Аарън Роджърс, си е направо геройство. Тампа Бей го направи преди година и после взе трофея.

Сега Сан Франциско трябва да мине по този път. Но пък от какво да се страхуват Джими Гарополо и този невероятен тип Дийбо Самюел, който е едно от откритията в лигата? Те вече спечелиха от позицията на сериозен аутсайдер в Далас миналия уикенд. Колкото до Самюел, въпросът е на каква позиция не може да играе той? И как може да бъде спрян, също така. И двата още нямат отговор.

Роджърс има отличен баланс срещу почти всеки тим в NFL, но... точно срещу 49-ките е с 0-3 в плейофите. Те го спират винаги, казано иначе. И още подправки, и то важни, към дуела Роджърс - Сан Фран. Като дете, израснало в Калифорния, това е неговият отбор. Той е фен на червеното и бялото заради великите Монтана, Джери Райс и в по-съзнателните му години - Стив Йънг. Но през 2005-а в драфта, "бракът" между обещаващия куотърбек и Сан Франциско не се получава, въпреки че всички очакват именно той да бъде избран от отбора. Вместо това е пропуснат, за да го вземе Грийн Бей. Още основания всяка негова среща с този отбор да е по-специална. А и след като три пъти го спряха по пътя към Super Bowl...

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти