Германия и Исландия завършиха на първите места в групите си на европейското по хандбал

Германия и Исландия завършиха на първите места в групите си на европейското по хандбал

Отборите на Германия и Испания завършиха на челните места в групите си и продължават напред борбата за отличията на европейското първенство по хандбал, което се провежда в Унгария и Словакия. 

Въпреки проблемите си със заболели от КОВИД-19 играчи Германия се наложи убедително над Полша с 30:23. Тимът поведе още след първото полувреме с 15:12, а след това увеличи аванса си. С 9 гола за победителите се отчете Кристоф Щайнер, с 8 попадения за поляците завърши Аркадиуш Морито. 

Германия и Полша продължават напред и ще се влеят в следващата група, в която ще правят компания на Испания, Русия, Норвегия и Швеция. 

В Група "B" Исландия се наложи драматично над домакините от Унгария с 31:30, като малко преди края резултатът бе 29:29, но исландците показаха железни нерви. 

За Исландия 9 гола вкара Бярки Мар Елисон, 8 добави Омар Магнусон. За унгарците най-резултатен бе Бенсе Банхиди с 6 попадения. 

Така Исландия е първи в групата и попадна в силния поток с Дания, Франция, Хърватия и Черна гора, а ако не стане чудо Унгария отпада за сметка на тима на Нидерландия, който играе по-късно срещу аутсайдера Португалия.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти