България ще играе с Латвия идния уикенд, три мача от "А" РХГ се отлагат

България ще играе с Латвия идния уикенд, три мача от "А" РХГ се отлагат

Мъжкият ни национален хандбален отбор ще се изправи срещу състава на Латвия идния уикенд в т.н. Relegation Round от квалификациите за Европейското първенство през 2024. След постигната договорка между двете страни бе взето решение и двата мача да се изиграят в Добеле, Латвия, съответно в събота и неделя. Както е известно, България и Латвия трябваше да си разменят по едно домакинство на 6-ти и 9-ти януари. Двубоите обаче бяха отложени заради общо 10 човека от българския лагер, дали положителен резултат за наличие на COVID-19.

Непредвидените обстоятелства – положителни тестове и задължителната карантина, доведоха до промени в състава на Чавдар Чернев. Петима от първоначално селектираните играчи отпаднаха за двубоите в Латвия. Поради подобни проблеми не могат да пътуват и други от състезателите, включени в разширения състав. Така отборът ни ще пътува с 15 хандбалисти за Добеле. От групата отпаднаха Николай Нейчев (Пирин 64 Гоце Делчев), Тодор Русков (Пирин 64 Гоце Делчев), Владислав Йоргов (Локомотив Горна Оряховица), Димитър Иванов (Шумен 61) и Димитър Стоянов (Спартак Варна). Новите имена са Станислав Йорданов (Чардафон Габрово), Йордан Михайлов (Шумен 61 Шумен), Петко Петков (АСТИ 91 Хасково) и Николай Генов (Локомотив Горна Оряховица).

Българският тим заминава в петък (21 януари) за Латвия. Срещите в 10-хилядното градче Добеле са в събота (22 януари) от 16,40 часа и в неделя (23 януари) от 13,45 часа и ще бъдат ръководени от естонските рефери Марион Кул и Алвар Тинт. Делегат на двубоите ще бъде Фредрик Уд от Финландия. Победителят от двата мача ще се класира за основния кръг от квалификациите за Европейското първенство в Германия през 2024 година.

Предвид предстоящите мачове на мъжкия национален отбор три от срещите в предстоящия 11 кръг от първенството в "А" РХГ при мъжете се отлагат. Това са двубоите Чардафон – Спартак, Осъм – Локомотив (Мездра) и Локомотив (Г.Оряховица) – Добруджа. БФХандбал работи в тясно сътрудничество с клубовете за определяне на нови дати за изиграването на срещите. По програма ще се състои само мачът Пирин 64 – Левски, който е в събота от 14,00 часа в "Неврокоп Арена".

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти