Фондация ще насърчава децата и младежите в Плевен да спортуват

Фондация ще насърчава децата и младежите в Плевен да спортуват

В Плевен нова фондация си е поставила за цел да насърчава децата и младежите в областта да излязат от вкъщи и да спортуват повече. Това съобщи за БТА Николай Иванчев, директор на фондация "Спортен Плевен". Тя е създадена през октомври миналата година като заедно с Иванчев в управлението са две дами - Деница Карамфилова и Димитринка Христова.

"Нашата цел е учениците в областта да припознаят спорта като начин на живот", подчерта Иванчев. Той добави, че от фондацията планират да организират различни конкурси, срещи с известни спортисти, състезания с награден фонд, подготвят и свои проекти, с които да кандидатстват по различни програми.

Първата инициатива на "Спортен Плевен" вече е стартирала - конкурс за есе на тема "Спортът - възпитател на всички поколения".

"Той се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката и е насочен към ученици от осми до дванадесети клас от училищата в област Плевен", подчерта Иванчев.

Предвидени са парични награди за авторите, класирани на първите три места.

Олимпийската шампионка по бокс от Токио 2020 Стойка Кръстева ще бъде част от журито, което ще оценява есетата. Тя и ще връчи наградите на отличените. Повече информация за конкурса може да се намери на Фейсбук страницата на фондацията.

Още от Други спортове

Виж всички