Австралийската федерация по тенис ще преразгледа всички аспекти по казуса с Новак Джокович

Австралийската федерация по тенис (Тенис Aвстралия) публикува официално изявление по казуса с депортирането на водача в световната ранглиста при мъжете Новак Джокович. Визата на сърбина бе анулирана и той бе принуден да напусне Австралия преди началото на турнира от Големия шлем, който вече започна в Мелбърн. От "Тенис Австралия" обаче не споменават конкретно името на Джокович в изявлението, пише агенция ДПА. 

Джокович кацна в Сърбия
Джокович кацна в Сърбия

"Винаги има уроци, които да бъдат научени, а ние ще преразгледаме всички аспекти на подготовката ни и изпълнените дейности, както правим всяка година. Този процес винаги започва, когато шампионите от Откритото първенство на Австралия вдигнат трофеите си", се казва в изявлението. 

Входната виза на Новак Джокович за страната бе анулирана с основанието, че тенисистът не е представил необходимото доказателство, за да оправдае медицинското изключение от задължителната ваксинация за коронавирус, която се изисква за влизане в Австралия. Въпреки спечелването на първото обжалване, сърбинът загуби второто след като министърът по имиграцията Алекс Хоук отново отмени визата му и беше депортиран. 

Майката на Джокович: Новак ще остане в Белград, няма да дава изявления пред медиите
Майката на Джокович: Новак ще остане в Белград, няма да дава изявления пред медиите

"В последната година работим в тясна връзка с федералното и щатското правителство, за да организираме безопасно провеждане на Откритото първенство на Австралия за играчите, служителите и феновете", добавят от "Тенис Австралия" в становището си. "Организирането на подобно голямо международно събитие по време на глобална пандемия, която продължава да се развива, е изключително изискващо за всички замесени страни. Австралийското тенис семейство е наясно, че последните събития бяха значително объркващи за всички и ние дълбоко съжаляваме за влиянието, което оказаха върху играчите", пишат още от местната федерация по тенис.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Тенис

Виж всички