Двама скиори от Саудитска Арабия ще дебютират на Зимните олимпийски игри в Пекин

Двама скиори от Саудитска Арабия ще дебютират на Зимните олимпийски игри в Пекин

Много хора вероятно не очакват спортисти от Саудитска Алабия да се представят на започващите в началото на февруари Зимни олимпийски игри в Пекин, но е добре всички скептици да преосмислят разбиранията си.

Саудитските скиори Салман ал Ховайш и Файик Абди ще се състезават в ските-алпийски дисциплини в Пекин, съобщава държавната информационна агенция СПА.

Гигантският слалом е дисциплина, която привлича състезатели от различни страни, които нямат традиции в този спорт като например цигуларката Ванеса Мей, която представяше Тайланд на Игрите през 2014-а година.

Ал Ховайш се класира в слалома, а Абди в гигантския слалом, се вижда при справка в сайта на Международната ски-федерация (ФИС).

Окончателните места тепърва ще бъдат разпределяни, но Саудитският олимпийски и параолимпийски комитет, но в страната вече са доволни, че са прескочили първото препятствие и ще участват за първи път на Олимпийски игри.

Други скиори от странни за тези дисциплини идват от Индия, Бразилия, Гана, Хаити и Филипините, за да се опитат да смутят спокойствието на фаворитите от Европа и Северна Америка.

Още от Пекин 2022

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти