Футболисти на ЦСКА 1948 и Локо Пд станаха магистри по Спортен мениджмънт

Футболисти на ЦСКА 1948 и Локо Пд станаха магистри по Спортен мениджмънт

Централният защитник на ЦСКА 1948 Димитър Пиргов заедно със своя брат Димитър Пиргов - вратар на Локомотив (Пловдив), вече официално са магистри по Спортен мениджмънт! 

"Бранителят на „армейците“ се яви успешно на държавен изпит в Националната спортна академия „Васил Левски“ и завърши магистърската програма в катедра „Мениджмънт и история на спорта“.

Любопитен факт е, че ръководител на катедра „Мениджмънт и история на спорта“ е главният методист на ЦСКА проф. Бисер Цолов, който остана доволен от знанията и старанието на Пиргов по време на държавния изпит, а и в течение на цялата магистърска програма.

Опитният стълб в отбраната на „червените“ завърши заедно със своя брат – вратаря на Локомотив (Пловдив) Илко Пиргов, който също вече е магистър по Спортен мениджмънт.

ЦСКА поздравява братя Пиргови за академичното постижение и им пожелава още много успехи и поводи за гордост на терена и извън него!", пише официалният сайт на червените.

Проф. Бисер Цолов лично сподели снимка с част от студентите си и конкретно с братята Димитър Пиргов и Илко Пиргов в профила си във Facebook, като написа:

„Днес, в изключително трудно време, ТЕ завършиха успешно обучението си в магистърската степен по "Спортен мениджмънт" в НСА "В. Левски". Млади хора от практиката - футбола, волейбола, леката атлетика, конния спорт, училищното физическо възпитание и пр., които показаха на държавния си изпит високо ниво на подготвеност - Ася Бъчварова, Илко Пиргов, Димитър Пиргов, Васил Петков, Гордан Люцканов, Виктория Блатска, Йоанис Делизисис, Галина Гочева, Стефан Иванов, Аспарух Василев, Вяра Ангелова, Виктор Мутафчиев, Никола Ляпчев, Теофил Теофилов, Ленарт Алиев, Красина Кръстева. За нас преподавателите от катедра "Мениджмънт и история на спорта бе удоволствие да работим с такива студенти. С тях и многото като тях българският спорт има бъдеще. На добър час!“

Още от БГ Футбол

Виж всички