Локомотив (Мездра) приема Шумен 61 на старта на пролетния полусезон в мъжкото хандбално първенство

Локомотив (Мездра) приема Шумен 61 на старта на пролетния полусезон в мъжкото хандбално първенство

Този уикенд се подновява мъжкото хандбално първенството в "А" РХГ. В първия пролетен, 10-и, кръг от шампионата Локомотив (Мездра) приема актуалния шампион Шумен 61 (Шумен). Двубоят е в събота (15 януари) от 14,00 часа в спортната зала на НСА „Васил Левски“ в София.

Срещата ще бъде ръководена от съдийска бригада от Хасково: Константин Костадинов/Руско Стоянов, а делегат на БФХ е Йордан Халаджов от Пловдив. Поради въведените в страната противоепидемични мерки мачът ще се играе без публика. През есента шуменци победиха мездренските „железничари“ с 40:27 (20:17).

В останалите срещи от кръга съперници са Добруджа (Добрич) - Осъм (Ловеч), Левски (гр. Левски) - Локомотив (Горна Оряховица) и Спартак (Варна) - Пирин 64 (Гоце Делчев). Чардафон (Габрово) по програма почива.

Начело в класирането след първия дял от шампионата е Спартак (Варна) с 14 точки, следван от Шумен 61 (Шумен) и Локомотив (Горна Оряховица) с по 12 точки. Челната шестица допълват Пирин 64 (Гоце Делчев) с 10 точки, Чардафон (Габрово) и Осъм (Ловеч) с по 9. Седми е Левски (Левски) с 4, пред Локомотив (Мездра) с 2 и Добруджа (Добрич) без спечелена точка.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти