Куп аматьори и шепа професионалисти ще играят за САЩ на хокейния турнир за мъже в Пекин

Куп аматьори и шепа професионалисти ще играят за САЩ на хокейния турнир за мъже в Пекин

САЩ обяви окончателния си състав за предстоящия турнир по хокей на лед за мъже на Олимпиадата в Пекин, която започва в началото на февруари. Отборът е съставен от 15 действащи играчи в колежанския шампионат NCAA, осем души от европейската Континентална хокейна лига (КХЛ) или държавни първенства и двама от Американската хокейна лига (АХЛ).

"Смятаме, че съставихме стабилен ростър. Олимпийските игри са най-голямото спортно събитие и се радваме, че играчите ни приемат предизвикателството с ентусиазъм. Имаме богат избор и това е резултат от усилената работа на цялото хокейно общество в страната. Целта ни е да стигнем до медалите в Пекин", казва генералният мениджър на отбора Джон Ванбисбрук в изявление на сайта на USA Hockey.

Американците ще играят в Пекин с петима хокеисти от КХЛ, а единственият играч с опит на Олимпийски игри е Брайън О'Нийл от университета на Йейл. Той бе в отбора и в Пьончан, а в момента играе за шведския Йокерит и е трети по точки в КХЛ с 42 точки при 33 асистенции и девет гола.

Група на САЩ за хокейния турнир в Пекин:

- вратари: Дрю Комесо (Бостънски университет, NCAA), Страус Мен (Шелефтео, Швеция) и Пат Нагли (Лихай Вали, АХЛ)

- защитници: Стивън Кемпфър (Ак Барс, КХЛ), Брайън Купър (Оскарсхамн, Швеция), Брок Фейбър (Минесота, NCAA), Дрю Хелсън (Бостънски колеж, NCAA), Арън Нес (Провидънс, АХЛ), Ник Пербикс (Сейнт Клауд Стейт, NCAA), Джейк Сандерсън (Северна Дакота, NCAA), Дейвид Уарсофски (Инголщадт, Германия).

- нападатели: Анди Мийли, Кени Агостино (и двамата от Торпедо, КХЛ), Брайън О'Нийл (Йокерит, КХЛ), Ник Шор (Сибир, КХЛ), Нейтън Смит (Минесота Стейт, NCAA), Брендън Брисон, Мати Бение (и двамата от Харвард, NCAA), Ноа Кейтс (Минесота-Дълют, NCAA), Сам Ентджис (Сейнт Клауд Стейт, NCAA), Бен Майерс, Матю Найс (и двамата от Минесота, NCAA) и Марк Маклафлин (Бостънски колеж, NCAA).

Още от Пекин 2022

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти