Виктор Карагьозов: Доволни сме от категоричната победа над главен конкурент

Виктор Карагьозов: Доволни сме от категоричната победа над главен конкурент

Националният волейболен отбор на България за юноши до 18 години направи отличен старт на Балканиадата в София, която се явява квалификация за европейското първенство. Тимът ни, воден от Виктор Карагьозов, победи Турция с 3:0 гейма в първия си мач от турнира в зала „Левски София“. Ето какво каза след успеха старши треньорът на България Виктор Карагьозов:

България срази Турция на старта на европейската квалификация за юноши U18 в София
България срази Турция на старта на европейската квалификация за юноши U18 в София

"Безспорно сме доволни и щастливи от първия мач, защото отборът на Турция е главен конкурент за спечелване на Балканското първенство и класиране на Европейското първенство. Първите два гейма показахме игра с лекота, с много добри отигравания, които показаха момчетата. В третата част логично в крехката възраст, в която се намират, да изпаднат в по-различни ситуации. Подцениха някои моменти, смятаха, че мачът е приключил. Но важното е, че точно в тези тежки ситуации те успяха да се върнат в мача и да спечелят с категоричното 3:0. В такива геймове се каляват характерите на състезателите. Колкото такива тежки моменти има и те успяват да излизат от тях, толкова възможността да играят сериозен волейбол е по-голяма."

"Готвим се за мача с Румъния, сега ще ги анализираме. Ще се постараем да излезем максимално концентрирани и да спечелим с волейболни аргументи", добави треньорът за предстоящия мач с румънците.

Още от Волейбол

Виж всички