АФЛ няма да разследва Ливърпул за фалшивите положителни тестове, довели до отлагането на мача с Арсенал

АФЛ няма да разследва Ливърпул за фалшивите положителни тестове, довели до отлагането на мача с Арсенал

Английската футболна лига няма да предприема никакво разследването заради фалшивите положителни тестове на играчи на Ливърпул, довели до отлагането на първия полуфинален сблъсък за "Карабао Къп" срещу Арсенал. През миналата седмица мърсисайдци обявиха голям брой заразени, дали положителни резултати на тестовете, вследствие на което тренировъчната база на клуба бе затворена, а споменатият мач - отложен. В неделя обаче Юрген Клоп разкри, че се е оказало, че повечето тестове са били фалшиво положителни и единственият играч от първия отбор, който реално е заразен, е Трент Александър-Арнолд.

Твърди се, че някои клубове са останали недоволни от решението на лигата и са поискали допълнително разследване, 

От Ливърпул са представили доказателства за това, че са следвали протокола съвсем точно, така че от футболната лига смятат, че двубоят е бил отложен правилно на база на информацията в конкретния момент, така че темата е затворена.

Твърди се, че общо 40 играчи и членове на щаба за дали фалшиви положителни резултати. След като двубоят с Арсенал е бил отложен, клубът е направил втора серия от PCR тестове, които са показали, че първите са показали неверни резултати.

Още от Футбол свят

Виж всички