Гледай на живо

Черно море се изкачи на второ място и отдалечи Левски от място в Европа - на живо с отзивите от "Тича"

Пламен Илиев иска да си тръгне от Динамо (Букурещ), румънците отказват да го пуснат

Пламен Илиев иска да си тръгне от Динамо (Букурещ), румънците отказват да го пуснат

Румънският Динамо (Букурещ) прекрати договора на португалския централен защитник Андре Пинто, след като се отказа от пари, за да остане свободен, а сега Пламен Илиев също напира да се раздели с клуба от "Стефан чел Маре". 

Пламен Илиев призна, че иска да напусне Динамо (Букурещ)
Пламен Илиев призна, че иска да напусне Динамо (Букурещ)

Румънското издание "ProSport" съобщава, че въпреки първоначалната промяна от намерението си да напусне, особено след отстраняването на Мирча Редник от треньорския пост на "бяло-червените", българският вратар отново промени решението си. Илиев иска да прекрати договора си с Динамо, но шефовете дори не искат да чуят за това. 

"Много е възможно вратарят да е намерил друг ангажимент в родината си", предполага изданието. 
Вратарят иска споразумението му да бъде прекратено и се е позовал на причина, която със сигурност ще предизвика неприязън сред феновете: страхува се от реакциите им, след като влезе в конфликт с бившия треньор и отнесе обвинения за загуба в последния есенен кръг. Всъщност според "Фанатик", българинът казал на близките си: "По-добре да си тръгна. Така според мен е по-добре за всички. Може да е грешка, но вече взех това решение. Вероятно ще помоля клуба да прекрати договора в следващите няколко дни". 

Изпълнителният директор на клуба Юлиу Мурешан смяташе, че е решил проблема на Илиев, след като уволни Мирча Редник, и разчиташе на българина като титуляр на тима през втората половина на сезона. Но сега плановете му са обърнати с главата надолу. Шефовете на Динамо, в това число и Бордът над Мурешан, обаче не искат и да чуят за раздяла с Илиев. 
Към този момент клубът няма адекватен вариант да го замени, а Михай Ешану не е гаранция за ужасно тежките мачове, които ще последват. 

Въпреки че е на 23 години и е висок 188 см, Ешану има общо 40 мача в първа и втора румънска дивизия, като едва в една кампания е изиграл повече от половината двубои. Нещо повече - лидерите подозират българина, че има оферта от родината си и всъщност само се опитва да се отърве от евентуална трансферна сума, която бъдещият клуб би трябвало да плати, ако не е свободен.

Последвайте каналите ни в:

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти