Организират дълги тържества за 110 години Ботев (Пд) - половината от бюджета събират от феновете

Организират дълги тържества за 110 години Ботев (Пд) - половината от бюджета събират от феновете

На официална пресконференция днес беше представена програмата за 110-годишнината на Ботев (Пловдив), предаде репортер на Sportal.bg. На нея присъстваха Рашко Стоянов, Бойчо Попов, Леон Анави, представители на "жълто-черния" клуб и ветерани. Те и са част от инициативния комитет. Повод за пресконференцията са предстоящите инициативи, които ще се провеждат през годината, както и бюджетът, необходим за тях.

„За мен е чест, че съм част от този инициативен комитет. Феновете сме единни и ще разчитаме на подкрепата на всеки един пловдивчанин, както и на мажоритарния собственик на клуба Антон Зингаревич. Прогнозният общ бюджет възлиза на около 100 000 лева. Стартираме дарителска кампания „110 000 лева за 110 години Ботев Пловдив. Целта ни е да съберем половината от тези средства от феновете. За другата половина разчитаме на клуба в лицето на Антон Зингаревич. Най-наситен откъм събития ще бъде месец март. От 11 до 13 март ще има награждаване на заслужили дейци. На 19 март ще реализираме едно дългоочаквано събитие. Първата копка на мемориален парк 110-години Ботев Пловдив. Този парк ще представлява комплекс от мемориални структурни и растителност. Ще издадем юбилейна пощенска марка блок от случай 110 години Ботев Пловдив“, започна Рашко Стоянов.

„Първото събитие, с което ще стартираме, е детска рисунка. Темата е Ботев (Пловдив). Срок за подаване на творбите е 15-и февруари. Следващата седмица ще обявим как ще стане това. Предвиден е награден фонд. Жури с пловдивския художник Константин Константинов ще оцени творбите.

През март ще има фотоизложба по повод 110 години. Ще бъде открита на 3 март до 15 март в галерия Капана. 

Благотворителен пролетен бал ще се проведе през месец май. Ще бъде финансиран конкурс за идеен проект за паметник на нашата легенда Динко Дерменджиев. 

Юни – ще бъде организиран детски футболен турнир Георги Славков Бенкса. 

За деня на детето предстои издаването едно много специално детско списание. То ще бъде раздавано безплатно на децата. Чрез него ще покажем и историята на клуба по един модерен начин. С много закачки и смях. Ще има и поуки, разбира се. 

Следващото събитие, което ще бъде отново през лятото, ще имам нужда от голяма подкрепа. Очакваме да се включат много пловдивчани – голям концерт на Античния театър, с който ще отбележим официално 110-годишнината на клуба. Поканили сме държавната опера Пловдив и много музикални лица, които ще създадат голям музикален празник. 

Стигаме до есенните месеци, когато ще бъде реализиран документалният филм „Легендите на Ботев (Пд). Акцент ще бъде Динко Дерменджиев – Чико. Длъжници сме на Чико. Всички знаят той колко искаше да види приживе „Колежа“ завършен“, допълниха още Леон Анави и Бойчо Попов“.

БАНКОВА СМЕТКА:

IBAN BG30 TEXI 9545 1004 0180 01
Сдружение ПФК Ботев

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти