Николай Киров разкри, че е възможно да се стигне до трансфери на Чочев и Наумов

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Николай Киров коментира информациите относно евентуален трансфер на две от звездите на "червените" Ивайло Чочев и Даниел Наумов. Наставникът разкри, че е възможно да се стигне до подобни сделки и сподели, че клубът е променил своята политика и вече гледа и чуждестранни състезатели. По-рано днес Дуде Н'Донгала подписа със столичани и се превърна в първия чужденец в историята на ЦСКА 1948.

ЦСКА 1948 осъществи първия си чуждестранен трансфер
ЦСКА 1948 осъществи първия си чуждестранен трансфер

"Вчера и днес всички състезатели от първия състав минават медицински прегледи. От информацията, която имам, мога да кажа, че няма хора в лошо физическо състояние. Предпочетохме комплекса "Голд Сити" най-вече заради качеството на терените. Там е вторият етап от подготовката ни, където ще наблегнем на технико-тактическите елементи. Ще изиграем 5 контроли, за да влезем в добра спортна форма", започна Киров.

"Селекцията не е приключила, преговаряме с още няколко футболисти. В зависимост от това как приключат те, ще оформим пълната група на първия състав. Заминаваме на първия подготвителен лагер с 23-ма състезатели. Има позиции, на които трябва да засилим конкуренцията. Няколко пъти споменахме, че вече наблюдаваме и чуждестранни състезатели. Има промяна в тази политика. Не мисля, че моето идване е повлияло на това нещо. Коментирано е с ръководството и заедно стигнахме до решението. 

6 Николай Киров и Даниел Наумов за старта на подготовката на ЦСКА 1948

Преговаряме и с чуждестранни състезатели, разбира се, тяхната бройка няма да бъде голяма. Ако намерим състезатели, които да вдигнат конкуренцията и нивото на състава, и не са от български произход, ще бъдат привлечени. Трябва да се вдигне нивото, а не да търсим бройка. 
Всичко е възможно, както в едната посока, така и в другата", отговори Киров на въпрос за евентуални трансфери на Ивайло Чочев и Даниел Наумов в Лудогорец. 

Лудогорец се доближава до Чочев
Лудогорец се доближава до Чочев

"Съумяхме да организираме добри контроли със силни състави от Полша, Украйна и Азербайджан. В този етап е важно да изиграем стойностни мачове. Това е причината повечето български отбори да ходим в Алания или Анталия, защото там има доста добри тимове. Нито една подготовка не е лека, няма поводи за притеснения", завърши наставникът на ЦСКА 1948.

Снимки: Владимир Иванов

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти