Андреа Христов си пожела среща с Петко в Серия "А", оптимист е за националния отбор

Националният бранител Андреа Христов започва 2022 година с пътуване към Италия, където ще защитава цветовете на Козенца в Серия "Б". Sportal.bg се свърза с футболиста, който поема към Апенините с надежда за развитие и просперитет.

 - Как посрещна Нова година? 
Бях с приятелката ми на остров Занзибар. Ако ме питаш какво си подарихме за празниците, ще отговоря, че си подарихме почивката. Бъдни вечер и Коледа пък прекарах със семейството.

- С какви очаквания отиваш в Италия? 
До няколко дни трябва да се присъединя към отбора на Козенца. Мога да кажа, че обстановката ми е позната и познавам част от клуба. Очаквания нямам, по-скоро се подготвям за много работа и се надявам да пасна добре в отбора, за да можем заедно да жънем бъдещи успехи.

- Случайност ли е, че и двамата с Петко сте на Ботуша? 
Не мога да кажа дали това е случайност. В Италия се играе футбол на високо ниво и се радвам, че отивам точно там. Брат ми ме поздрави за трансфера и си пожелахме в най-скоро време да играем един срещу друг на един терен в Серия "А", било то заедно или един срещу друг.

- С какви чувства си тръгваш от Славия? 
Разделям се с най-добри чувства с клуба. Славия е отборът, който ме изгради като човек и футболист. Президентът на клуба г-н Венци Стефанов винаги ме е подкрепял и е вярвал в мен. Затова благодаря на целия екип и всички, които са свързани със Славия. На сърце винаги ще ми бъде финалът срещу Левски и мачът с Хайдук в Сплит. Пази си фланелката от финала, беше голяма емоция. Мисля, че бях записан шести или седми изпълнител при дузпите, но, както знаете, не се стигна до мен.

- Какви са шансовете да спечелим групата със Северна Македония, Грузия и Гибралтар? 
Шансовете зависят от нашата мотивация и подготовка. Не бих подценил тези съперници, защото не сме в такова положение. Смятам, че групата е преодолима, стига да работим за това. До известно време националният отбор ще започне да има успехи, оптимист съм.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти