Силвано Пранди остава консултант на националния отбор?

Силвано Пранди остава консултант на националния отбор?

Настоящият селекционер на националния ни отбор по волейбол за мъже Силвано Пранди може да остане в ролята на консултант, а поста да заеме Николай Желязков. Тази версия се върти във волейболните среди преди предстоящото заседание на Управителния съвет, което е предвидено да се състои на 10 януари, разбра "България Днес".

Бургас и Варна ще са домакини на Евроволей 2023
Бургас и Варна ще са домакини на Евроволей 2023

"Лъвовете" сe смъкнаха на 21-ав позиция в световната ранглиста на Международната федерация по волейбол (FIVB), публикувана в последните дни на 2021 г. Според последната актуализация на подреждането Цветан Соколов и компания паднаха с три позиции надолу след изиграване на двубоите от европейското първенство, на което завършиха 11-и. Българските волейболисти бяха изпреварени в класацията от отборите на Турция, Египет и Катар. 

Безпрецедентно! Турция, Египет и Катар изпревариха България в световната ранглиста 🏐
Безпрецедентно! Турция, Египет и Катар изпревариха България в световната ранглиста 🏐

По рано през изминалата година нашите се представиха доста под очакванията и в Лигата на нациите. Заради мерките, свързани с пандемията, самият Пранди пропусна някои от двубоите, а и преболедува ковид, което също го задържа у дома му във Франция, където живее.


Италианският специалист бе обявил, че работи с дългосрочни цели , като започна подмладяване на състава, но без да дава конкретни срокове за изграждане на състав, готов да се върне в първата четворка на света. На предстоящото заседание на УС трябва да бъдат изслушани докладите за свършената работа досега и визията за бъдещето както на Пранди, така и на селекционера на жените Иван Петков, който има и предложения за работа в чужбина. За мъжете първите мачове за 2022 г. са през месец май, а от 21 до 26 юни сме домакини на турнир от Лигата на нациите.


Кой ще води волейболните национали през 2022 година?
Кой ще води волейболните национали през 2022 година?

"Имаме договор със Силвано Пранди до 2022 година. Дали той ще продължи да води националния отбор на България за мъже, или ще има промяна ще реши Управителният съвет на своето заседание, което най-вероятно ще се проведе на 10 януари. Вариантите са два. Ако се прецени, че Силвано Пранди си върши добре работата, то той може да остане на поста. Ако се прецени обратното, то тогава начело на държавния тим ще застане Николай Желязков. Това са двата варианта. Други няма", заяви Любо Ганев пред Sportal.bg.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички