Гледай на живо

Георги Миланов отново тренира с топка, Левски е затворена страница за Славчев, Акрапович с интереснo интервю за Sportal.bg - на живо от Турция

Лион и ФК Париж са изхвърлени от Купата на Франция

Олимпик (Лион) и втородивизионният ФК Париж са изхвърлени от турнира за Купата на Франция, след като Футболната федерация намери и двата клуба за виновни за прекратения мач на 17-и декември. ФК Париж също така е глобен с 10 хиляди евро, а му е наложена забрана да играе мачовете на своя стадион Стад Шарлети в следващите пет мача. 

Олимпик (Лион) получи забрана да има гостуващи фенове до края на сезона, а също така ще трябва да плати и глоба от 52 хиляди евро. Третата точка от наказанието на Лион е, че те са изхвърлени от турнира за Купата на Франция и за догодина. Последното уточняващо вината решение на Дисциплинарната комисия е, че феновете на Лион са провокирали безредиците с хвърлени от тях камъни и предмети и прекратяването на срещата в 5-ата минута. 

ФК Париж е намерен за виновен, тъй като не са подсигурили нормална обстановка, по-солидна охрана и са допуснали гостуващата публика да внесе предмети на трибуните. Това е трети мач на Лион, който е прекратен заради техните фенове, а също така и част от поредицата скандали, разтърсили френския футбол заради липсата на контрол по трибуните.

Още от Футбол свят

Виж всички