Денислав Иванов - завръщането

Световен и европейски шампион по джудо за кадети, европейски първенец при юношите. Първият световен шампион за страната ни в джудото. Награди, признание, статуетки. Това е началото на неговия звезден път.

А после? Операция на сърцето, 4-годишно наказание за допинг, трудни моменти и отново завръщане на татамито със златен медал. Това накратко е историята на талантливия джудист Денислав Иванов в последните няколко бурни години. Иванов чака дълго своето завръщане на татамито, но сега е по-амбициран от всякога. Екип на Sportal.bg се срещна с талантливия спортист по време на една от тренировките с националния отбор.

5 Денислав Иванов - завръщането

“Тези четири години изминаха емоционално. Беше тежко, имаше падения, имаше и висоти - главната ми цел винаги е била да се завърна. Благодарен съм на всички покрай мен, че ме подкрепиха и успях да се завърна”, сподели Иванов в интервю за Sportal.bg.

5 Денислав Иванов - завръщането

Каква е поуката, която си е извадил след всичко преживяно?: “Може би да съм по-смирен с околните. Разбрах, че по-близки от семейството и отчасти приятелите няма и няма и да има. Сега съм по-търпелив, това за мен е изключително голям плюс.

5 Денислав Иванов - завръщането

За мен не е имало хубав ден от научаването на новината за положителната допинг проба до завръщането - постоянно бях обременен с някакви мисли. Рефлектира не само върху мен, а и върху семейството ми - промених се спрямо всички. Беше изключително тежко, дори не бих искал да се връщам назад, но и не бих променил абсолютно нищо от това, което съм свършил дотук.

5 Денислав Иванов - завръщането

Успях да се реализирам и в работен план, имам нещо зад гърба си, намерих нови приятели, намерих нови места, в които мога да се реализирам. И в същото време видях, че без спорта не мога. Радвам се, че се връщам обратно в играта.”

Какви са амбициите на възпитаника на Емил Дамянов за Европейското първенство за мъже и жени в София през април 2022 г., какво го крепи по пътя към Париж 2024, какъв съвет би дал на по-младите спортисти, съжалява ли за нещо и успял ли е да се реализира като спортен журналист? Отговорите на всички тези и други въпроси може да намерите във видео интервюто.

Следвай ни:

Снимки: Борислав Трошев

Още от Бойни спортове

Виж всички